Smanjite kilograme uz plan prehrane i rad s osobnim trenerom

Autor: Nutricionistički tim Balans

Woman' s feet on bathroom scale

Danas u svijetu ima oko pola milijarde pretilih osoba (12% svjetskog stanovništva). Prekomjerna tjelesna masa indirektno uzrokuje više od 3 milijuna smrti godišnje. Broj pretilih osoba s dijagnozom šećerne bolesti tipa 2 postaje svjetska epidemija s trendom porasta broja oboljelih, a time se povećavaju i troškovi zdravstvene dijagnostike i liječenja bolesti i komplikacija šećerne bolesti tipa 2. 2011. godine u svijetu je bilo 366 milijuna oboljelih od šećerne bolesti tipa 2, dok se pretpostavlja da će do 2030. godine biti čak 552 milijuna oboljelih. Šećerna bolest je bolest metabolizma kod koje se javlja poremećaj u metabolizmu svih triju skupina hranjivih tvari: i ugljikohidrata i bjelančevina i masti. U Hrvatskoj danas ima 220.000 registriranih dijabetičara te se pretpostavlja da je još oko 80.000 osoba koje boluju od šećerne bolesti. Povišen krvni tlak vodeći je čimbenik kardiovaskularnog rizika, tj. u konačnici rizika od moždanog udara, zatajenja srca i infarkta miokarda. Učestalost pojave hipertenzije među stanovništvom razvijenih zemalja, ali i onih u razvoju, konstantno raste (u svijetu svaka treća osoba pati od povišenog krvnog tlaka). U Hrvatskoj svaka druga osoba umre od posljedica kardiovaskularnih bolesti. Zato je nužno promovirati zdrav način života uz pravilnu prehranu i fizičku aktivnost, educirati o mogućnostima poboljšanja kvalitete i načina življenja s dijagnozom, educirati o prehrani i prikladnoj fizičkoj aktivnosti.

Potaknuti pandemijom navedenih bolesti koje su usko povezane s prehrambenim i životnim navikama našeg stanovništva (loše prehrambene navike, manjak fizičke aktivnosti, pušenje, konzumacija alkohola,…) u suradnji s osobnim trenerom odlučili smo se na još jedan projekt kako bi sugrađanima ponudili mogućnost gubitka kilograma i poboljšanja vlastitog zdravlja. Cilj projekta je promocija zdravlja, širenje svijesti o važnosti pravilne prehrane (informirati i promijeniti prehrambene navike pojedinca) i odgovarajuće fizičke aktivnosti (unaprjeđenje tjelesne kondicije) kao prevencije navedenih oboljenja što zahtjeva multidisciplinarni pristup. Potrebno je upozoriti na rizike koje prekomjerna tjelesna masa ima na zdravlje, gdje je vrlo bitna stavka ravnoteža između unosa energije (kalorija) s potrošnjom energije, odnosno dnevnim energetskim potrebama, kao i važnosti utjecaja održavanja poželjne tjelesne mase na zdravlje.

Cijena unutar 3 mjeseca:

  1. Nutricionistički pregled + dvotjedni plan prehrane + plan vikend detoksikacije + kontrole svakih 10 dana uz konzultacije + 2 x tjedno po 45 min rad s osobnim trenerom =1.250,00 kn

  2. Nutricionistički pregled + dvotjedni plan prehrane + plan vikend detoksikacije + kontrole svakih 10 dana uz konzultacije + 3 x tjedno po 45 min rad s osobnim trenerom =1.550,00 kn

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u navedenoj akciji i u tri mjeseca sudjelovanja i stjecanja pozitivnih navika učine puno dobroga sebi u poboljšanju ili održavanju zdravstvenog stanja, promičući u svojoj okolini zdrave navike.

Predbilježbe traju svakodnevno!!

Kontakt:

Cijeli tim Vama na usluzi: Pokrenimo se, učinimo male pozitivne korake za sebe, ostanimo zdravi i budimo sretniji! :-)

 

Komentiraj

komentaraSuradnici za fizičku aktivnost

Body Transform Team


Donatori

     Mediji

    

    Posljednji članciIndeks tjelesne mase

Visina: cm
Masa: kg