Dosadašnje aktivnosti u 2013 godini

Autor: Nutricionistički tim Balans

cogs-and-gears

Od 01.12.2012. do 03.04.2013. Projekt MZOS „Učimo zajedno do zdravlja“

Projekt se provodio u OŠ Ladimirevci i OŠ A. Šenoa, za djecu od 7 do 12 godina. Zamišljen je kao niz radionica za djecu i roditelje, s ciljem promicanja važnosti pravilne prehrane i redovite fizičke aktivnosti. Djeci smo na radionicama određivali sastav tjelesne mase te ispitivanje prehrambenih navika, a rezultati su bili predstavljeni roditeljima na završnom predavanju. Kao rezultat projekta izradili smo 1000 edukativnih brošura „Učimo zajedno do zdravlja“ koje smo podijelili građanima 20.03. i 03.04. na Trgu A. Starčevića u Osijeku.

07.04.2013. Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja

Predstavnici udruge u suradnji s studentima Medicinskog fakulteta Osijek sudjelovali su u obilježavanju Svjetskog dana zdravlja na temu „Krvni tlak“ gdje su određivali sastav tjelesne mase, mjerili krvni tlak i upozoravali na rizike koje nosi visoki krvni tlak i nepravilna prehrana. Organizacija navedene manifestacije bila je pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

17.04.2013. Suradnja s Gimnastičkim društvom Osijek Žito

Ostvarena suradnja oko provedbe Ljetnog kampa u organizaciji Osijek Žita. Udruga će sudjelovati u provedbi kreativnih radionica za djecu.

19.04.2013. OŠ August Šenoa

Održano predavanje za djecu 4. razreda o pravilnoj prehrani, a u sklopu provedbe Zdravstvenog odgoja

20.04.2013. Simpozij Hrvatskog Cochrane ogranka Split

Predstavnici udruge sudjelovali su na 5. Simpoziju Hrvatskog Cochrane ogranka koji se održao na Medicinskom fakultetu u Splitu. Na simpoziju su sudjelovali predstavnici vodećih udruga u zdravstvu i zaštiti pacijenata u Hrvatskoj (Sve za nju, Hrvatsko društvo dijabetičara, Sjaj, Hrvatsko društvo za prevenciju moždanog udara..)

26.04.2013. Sudjelovanje na Festivalu znanosti

Predstavnici udruge sudjelovali su na ovogodišnjem Festivalu znanosti u suradnji s studentima Medicinskog fakulteta. Tema je bila Pogled na budućnost: Pretilost, a akcija se provodila na Trgu A. Starčevića Osijek. Građanima se mjerio krvni tlak, odredio sastav tjelesne mase, dijelili edukativni materijali i upozoravalo na opasnost povećane tjelesne mase i pretilosti.

08.05.2013. Predstavljanje rada udruge OŠ Frankopan

Predstavnici udruge predstavili su dosadašnji rad na području Grada Osijeka učenicima i učiteljici navedene škole, kako bi isti mogli sudjelovati na predstavljanju suradnje Grada Osijeka i njegovih udruga na području zdravlja u Zagrebu.

09.05.2013. Odjel za društvene djelatnosti VPŽ suradnja

U organizaciji Odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije predstavljen je rad udruge ravnateljima osnovnih škola, kako bi ostvarili suradnju na području provedbe zdravstvenog odgoja.

16.05.2013. Predavanje Slatina

U suradnji s Zavodom za javno zdravtsvo Virovitičko-podravske županije započelo se s nizom predavanja na temu Važnost pravilne prehrane i štetnost redukcijskih dijeta. Prvo predavanje održali su predstavnici udruge i prim.mr.sc. Miroslav Venus, dr.med iz Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitica.

20.05.2013. OŠ Čakovci

Održano predavanje za djecu od 1. do 4. razreda o pravilnoj prehrani, a u sklopu provedbe Zdravstvenog odgoja.

Od 03.06. do 01.07.2013 Projekt „Savjetovanja o prehrani i zdravom životu“

Udruga će provoditi projekt sufinanciran od strane grada Osijeka tijekom lipnja u Nutricionističkom savjetovalištu gdje će građani moći dobiti smjernice o provedbi pravilne prehrane, uz redovite kontrole.

Travanj do studeni 2013. Organizacija 1. Međunarodnog kongresa nutricionista

U suradnji s Hrvatskim Zborom Nutricionista udruga organizira Kongres na temu „Metabolički sindrom“ u Osijeku. Na kongresu će govoriti niz stručnjaka s područja medicine i nutricionizma, a cilj je povezati stručnjake s navedenih područja i djelovati na smanjenje oboljelih od nezaraznih kroničnih bolesti.

Tijekom cijele godine redovito provodimo besplatna savjetovanja, izrađujemo projektne prijedloge, sudjelujemo na raznim TV i radio emisijama na aktualne teme vezano uz prehranu i zdrav život, redovito punimo retke novina i internet portala.

 

Komentiraj

komentaraSuradnici za fizičku aktivnost

Body Transform Team


Donatori

     Mediji

    

    Posljednji članciIndeks tjelesne mase

Visina: cm
Masa: kg